Werkervaring

Sins 2002 ben ik werkzaam in de gezondheidszorg, allereerst in een algemeen ziekenhuis, waarbij ik ook werkzaam was op de afdeling psychiatrie, de kinderafdeling, de gynaecologie, longgeneeskunde en oncologie.

Ik heb gemerkt vanuit mijn werk in het ziekenhuis dat er weinig door-verwijzingsmogelijkheden zijn, waar specifieke kennis is over het omgaan met medische problemen en ziekte. Vandaar dat ik tien jaar geleden besloten heb -na het volgen van een intensieve opleiding tot therapeut- om een eigen praktijk te beginnen. Met mijn praktijk wil ik graag een aanvulling zijn op de psychosociale zorg die vanuit de ziekenhuizen geboden wordt.

Na de start van mijn praktijk in 2009 combineerde ik het werken in mijn eigen praktijk met het werken in het ziekenhuis. In het ziekenhuis begeleidde ik patiënten in verschillende ziektefase. Bijvoorbeeld mensen die een chemokuur ondergingen of herstelde van een intensieve behandeling, zoals na darmkanker en borstkanker. Daarnaast ondersteunde ik ouders bij het omgaan met de ziekte of beperking van hun kind, hun te vroeg geboren baby, een onvervulde kinderwens of het verlies van een kindje.

Naast mijn werkzaamheden in mijn praktijk ben ingehuurd door MC Zuiderzee in Lelystad, Meerzicht (psychiatrie) en het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Ik heb inmiddels ruim 18 jaar werkervaring in het ziekenhuis.

Tot 2019 was ik redactielid van het tijdschrift ‘Psychosociale Oncologie’ (PSO) van de NVPO. Ik geef trainingen, onder andere over Oncologie, De impact van ziekte op een relatie en gezin, Overdracht en tegenoverdracht, Zelfzorg voor professionals  en over complexe interacties in de spreekkamer, voor de BPSW-school (Beroepsvereniging van professionals in sociaal werk).