Werkwijze

Mijn werkwijze kenmerkt zich door mijn warmte en de beschikbaarheid van mijn hart IMG_1117
wanneer ik mensen begeleid bij hun groeiproces.

Doordat ik werkelijk vanuit mijn hart werk, merk ik dat mensen geraakt worden en de veiligheid voelen om zichzelf kwetsbaar op te stellen.

Therapie of begeleiding blijft maatwerk, ieder mens is uniek en vraagt zijn eigen benaderwijze en eigen werkwijze. Dat is dan ook mijn kracht, dat ik kan aanvoelen wat er nodig is, of bespreekbaar maak waar iemand behoefte aan heeft.

In de gesprekken werk ik met dat wat op de voorgrond is, waar lading zit, waar behoefte aan is, wat nodig is.

Ik ben opgeleid als transpersoonlijk therapeut. Transpersoonlijke therapie houdt in dat de houding en aanwezigheid van de therapeut geworteld is in mindfulness. Dat betekent aandachtig aanwezig zijn bij de cliënt in het huidige moment, zonder oordeel of uitsluiting. Daarbij put ik uit een rijke bron van interventies en kwaliteiten die ik tijdens mijn opleiding(en) en ervaring opgedaan heb. Dit geeft de therapie een frisheid, creativiteit en volledigheid om voortdurend aan te sluiten bij wat er nu is. Een transpersoonlijk therapeut beschouwt problemen als onderdeel van het leven en het ervaren en doorleven ervan als een poort naar ieders hart en ziel. De therapie is zo lang en zo kort als wenselijk is.  Transpersoonlijke therapie is in feite voor iedereen geschikt, die zich wil helen en ontwikkelen. Of je nu last hebt van angsten, een verlies ervaring hebt meegemaakt, vast zit in beperkende patronen of levensvragen hebt, doordat transpersoonlijke therapie zowel in de breedte als in de diepte aansluit past bijna iedere vraag binnen deze therapie.

Daarnaast ben ik EFT-therapeut. Dit is een emotiegerichte therapie (Emotionally Focused Therapy) die gebaseerd is op de hechtingstheorie. De hechtingstheorie gaat ervan uit van ieder mens beter functioneert in verbinding met onze naasten die emotioneel open en nabij is.

Ik werk met werkvormen vanuit de emotiegerichte therapie (EFT), het systemisch werk, de psychosynthese, gestalttherapie, bio-energetica (karakterstructuren), interventies uit de psychosociale oncologie, ook werk ik met dromen, tekeningen en imaginatie oefeningen.

 

Ilonka Behr