Wie ben ik

Vanaf 2002 werkte ik in een ziekenhuis als medisch maatschappelijk werker. Mijn werk, het begeleiden van mensen die medisch gerelateerde psychische problemen hebben,  gaf me voldoening en toch merkte ik ook dat ik een bepaalde diepgang miste. In 2006 werd ik zelf ziek en er volgde een grote operatie.

Aangezien ik altijd behoorlijk energiek was geweest, verwachtte ik ook snel weer ‘ op de been’ te zijn. Het tegendeel bleek waar, het lukte me niet om in mijn oorspronkelijke kracht te komen. Ik besloot zelf in therapie te gaan. Hierdoor ontdekte ik dat het ziekzijn veel bij me losgemaakt had en dat ik eigenlijk onvoldoende had stilgestaan bij wat dit voor mij -prestatiegericht als ik altijd was- betekende.

Door de therapie kwam ik dichter bij mijn kern en merkte ik dat ik mijn hart meer kon openen voor mijzelf, en daardoor ook voor de mensen die ik beroepsmatig begeleidde. Dat wat eerst meer afgesloten was, kwam tot mijn beschikking.

Ik besloot een intensieve voortgezette therapie opleiding te gaan volgen, om datgene te kunnen bieden, wat mij zo geholpen had.

In 2008 ben ik begonnen aan de opleiding ‘ Transpersoonlijke psychotherapie’ bij het Boswijk instituut. En dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik besloten heb om in 2010 mijn eigen praktijk voor psychosociale therapie te starten. Vanaf 2010 werk ik helemaal als zelfstandige en dat brengt me veel voldoening.

Mijn praktijk is in Ermelo, een prachtig dorp op de Veluwe waar ik zelf al weer aardig wat jaren woon. Ik ben getrouwd en moeder van een zoon van 19.