Kosten

Betaling 

Voor de behandeling bij LEAF heeft u geen verwijzing nodig. De rekening wordt achteraf, per e-mail (pdf bestand) verstuurd. De rekening dient binnen 8 dagen voldaan te worden. U kunt, als u hierom verzoekt, de factuur ook via de post ontvangen. Het is ook mogelijk om een automatische incasso af te geven. U heeft dan geen omkijken naar het betalen van de rekeningen en u ontvangt een betalingskorting per sessieDe afschrijving vindt vanaf januari 2x per maand plaats. Facturen tussen de 21ste (van de vorige maand) en de 5e (van de huidige maand) worden afgeschreven op de 10de van de maand. Facturen tussen de 6e en 20e van de maand, worden afgeschreven op de 25ste van de maand.

De ontvangen rekening kunt u zelf –voor zover uw polis dit toestaat- declareren bij uw zorgverzekeraar. LEAF is aangesloten bij de NVPA en de RBCZ. Diverse zorgverzekeraars vergoeden (een deel) van de kosten. De therapie valt dan onder aanvullende of alternatieve geneeswijze. Over de behandelingen vanuit het aanvullende pakket betaal je geen eigen risico. Klik op de link: www.nvpa.org/zorgverzekeraars voor een overzicht van de vergoedingen per zorgverzekeraar.  Houdt u er rekening mee dat email-, beeldbel- en/of telefonische consulten (meestal) niet worden vergoed door zorgverzekeraars.

Indien de factuur niet op tijd betaald wordt, ontvangt u een betalingsherinnering, waarvoor €5,00 administratiekosten in rekening wordt gebracht. Als er betalingsproblemen ontstaan, neem dan contact op voor het maken van een betalingsafspraak, zodat onnodige administratie- en incassokosten vermeden kunnen worden.

 • Leaf is aangesloten bij de NVPA (www.nvpa.org) onder registratienummer: 100834 en bij de RBCZ (www.rbcz.nu) onder licentienummer: 204591R.
 • Diverse zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten. De therapie valt dan onder aanvullende of alternatieve geneeswijzen. Informeer bij uw zorgverzekeraar, of kijk op www.nvpa.org/zorgverzekaars voor meer informatie en een volledig overzicht van de vergoeding per zorgverzekeraar. Bij vergoeding vanuit het aanvullende pakket betaal je geen eigen risico.
 • Relatietherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Telefonische of e-mailconsulten worden ook niet door alle zorgverzekeraars vergoed; vraagt u dit na bij uw zorgverzekering.
 • Als er sprake is van een burn-out, of dreigende burn-out, of reintegratie kan de werkgever soms bereid zijn om de kosten (deels) voor zijn rekening te nemen.
 • Om ervoor te zorgen dat je vrijuit je verhaal kunt doen, heeft elke psychosociaal therapeut beroepsgeheim. Dit betekent dat een psychosociaal therapeut verplicht is om alle gegevens en informatie die zij van een cliënt weten, geheim te houden. Dat betekent dat er alleen gegevens gedeeld mogen worden uitdrukkelijke toestemming van u als cliënt. De enige uitzondering hierop is als er sprake is van een noodsituatie. Dan mag de geheimhoudingsplicht doorbroken worden, bijvoorbeeld als mensen in gevaar zouden komen.

De folder met de tarieven voor 2024 vindt je hier: Folder-24

Afspraken afzeggen

Een afspraak dient minimaal 48 uur voor aanvang van de afspraak worden afgezegd, of verplaatst. Als een afspraak niet op tijd wordt afgezegd, dan wordt de helft van de sessietijd in rekening gebracht, ook wanneer er sprake is van ziekte of overmacht. De tijd is immers voor je gereserveerd en op hele korte termijn kan ik niemand anders meer inplannen. We delen dan de kosten en het ongemak dat ontstaat. Heb je een afspraak op maandag dan moet deze uiterlijk vrijdag worden afgezegd of verplaatst.

Tarieven 2024

Tarieven 2024 Tarief

 

Tarief bij automatische incasso
Intake (75 min) 145,00 140,00
Therapie sessie (75 minuten) individueel 145,00 140,00
Therapie sessie (90 minuten) 175,00 170,00
Begeleiding per 60 min 130,00 125,00
Relatietherapie (90 minuten) gezamenlijk 175,00 170,00
Coaching  (75-90 min) 175,00 170,00
Kennismakingsgesprek (45 min) of
korte sessie (45 min)
95,00 90,00
E-mail of bel consult (max 30 min) 65,00  60,00
EMDR sessie 2 therapeuten – 75 min 185,00 180,00

Download het formulier om automatische incasso aan te vragen door op de volgende link te klikken: LEAFAutomatischeIncasso

Over liefde geen twijfel. Wees gerust.

Je voelt het wel, als je ziel wordt gekust.

-Susette-

Aangesloten bij

 • De NVPA: De Nederlandse vereniging voor psychologen, psychosociaal therapeuten en agogen (www.nvpa.org) onder nummer: 100834
 • Als RBCZ registertherapeut bij de koepelvereniging RBCZ, licentienummer: 204591R
 • EFT – Nederland (Emotionally Focused Therapy).
 • De Beroepsvereniging voor professionals in sociaal werk (www.BPSW.nl).
 • Het deskundigenbestand van de NVPO voor oncologische professionals
 • De Kamer van koophandel onder nummer: 08212579
 • Ik heb zowel een individuele als een praktijk AGB Code.
 • GCG: Geschillencommissie Complementaire Gezondheidszorg