Algemene voorwaarden

Tarieven 2021

Nieuwe tarieven en algemene voorwaarden 2024

Kennismakingsgesprek (45 min) of korte sessie (45 min) 85,00 80,00 bij automatische incasso
Intake (75 min) 130,00 125,00   bij automatische incasso
Therapie sessie (75 minuten) – individueel 130,00 125,00   bij automatische incasso
Begeleiding per 60 min. 115,00 110,00   bij automatische incasso
Relatietherapie (90 minuten) – gezamenlijk 160,00 155,00 bij automatische incasso

 

Een afspraak dient minimaal 48 uur voor aanvang van de afspraak worden afgezegd, of verplaatst. Als een afspraak niet op tijd wordt afgezegd, dan wordt de helft van de sessie in rekening gebracht. We delen dan de kosten en het ongemak dat ontstaat. De tijd is immers voor je gereserveerd, ook wanneer er sprake is van ziekte of het vergeten van de afspraak.

Betaling

De rekening wordt achteraf, per e-mail (pdf bestand) verstuurd. De rekening dient binnen 8 dagen voldaan te worden. U kunt, als u hierom verzoekt, de factuur ook via de post ontvangen. Het is ook mogelijk om een automatische incasso af te geven. U heeft dan geen omkijken naar de rekeningen en u krijgt een betalingskorting. De ontvangen rekening kunt u zelf –voor zover uw polis dit toestaat- declareren bij uw zorgverzekeraar. LEAF is aangesloten  bij de NVPA en bij het RBNG. Diverse zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten. De therapie valt dan onder aanvullende of alternatieve geneeswijzen. Informeer bij uw zorgverzekering of kijk op www.nvpa.org

Indien de factuur niet op tijd betaald wordt, ontvangt u een betalingsherinnering, waarvoor €5,00 administratiekosten in rekening word gebracht.

Wanneer binnen 14 dagen daarna de factuur nog niet wordt voldaan, zal het incassobureau worden ingeschakeld. Indien er betalingsproblemen ontstaan, neem dan contact op voor het maken van een betalingsafspraak, zodat onnodige administratie- en incassokosten vermeden kunnen worden.

Er zijn van die zaken waarvan je hoopt dat je het nooit nodig hebt, en die je toch geregeld moet hebben. Als er een situatie ontstaat, waardoor ik bijvoorbeeld om medische redenen, niet in staat ben om de praktijk te runnen, dan is het belangrijk dat er iemand is die dit voor mij kan waarnemen. Voor mijn praktijk heb ik een waarnemingsovereenkomst met Ingrid van de Drift, die sommige van jullie al kennen van de EMDR-sessies. Mocht er iets met mij aan de hand zijn en ik zou niet in staat om je zelf te vertellen dat de afspraak niet door kan gaan, dan wordt er contact met je opgenomen door Ingrid van de Drift. Ingrid overlegd dan met je over mijn afwezigheid, hoelang dit vermoedelijk zal duren en ze vraagt aan je of je die periode zelf kan overbruggen of dat je iets nodig hebt. Als de afspraak op zeer korte termijn is (bijvoorbeeld de volgende dag), dan kan het zijn dat je gebeld wordt door mijn man Paul. Voor de toegang tot jullie contactgegevens hoeft zowel Paul als Ingrid niet in je dossier te zijn, dit staat in een apart systeem, waar ze alleen toegang toe hebben in geval van nood. Nogmaals, hopelijk is het nooit nodig, maar het is wel belangrijk om te weten dat je dan niet in onwetendheid blijft. Mocht je er iets over willen weten, vraag het mij gerust. ♥