Walk & Talk

Wandelen opent je blik op de wereld. Wandelen brengt je geest in beweging en zet alle zintuigen op scherp. Wandelen laat je contact maken met je lichaam en laat even op adem  komen. Wandelen vermindert stress en zorgt voor een betere stemming. Door te wandelen worden bepaalde gebieden in de hersenen, die een rol spelen bij piekeren, minder actief. Je gaat er dus minder van piekeren.

Wanneer je samen wandelt kun je diepgaander communiceren. Enerzijds omdat je er de tijd voor hebt, anderzijds omdat je naast elkaar loopt en elkaar niet aan hoeft te kijken. Het is in die zin te vergelijken met samen autorijden of afwassen. Dit kan er voor zorgen dat je je meer op je gemak voelt dan in een praktijkruimte. Dat is de reden dat het bij LEAF ook mogelijk is om wandelsessies te boeken. Dit kan eenmalig, of meerdere keren zoals in een regulier therapietraject.

Uit onderzoek blijkt dat een therapeutische behandeling effectiever is als je ook aan beweging doet. Daarom krijg je in therapie vaak schrijfopdrachten. Als je het motorische gedeelte van het brein en het emotionele gedeelte van het brein  samen activeert, zijn emoties makkelijker te verwerken. Wandelen is echter nog effectiever dan schrijver, omdat je hele lichaam eraan meedoet. Daarbij wandel je buiten in de natuur en dat is net zo belangrijk als het bewegen zelf. Langzaam door het bos wandelen verandert iets in je lichaam op celniveau. Je imuunsysteem verbetert erdoor en het vermindert stress. De natuur kalmeert en relativeert.

Wil je een wandelsessie boeken, of wil je je reguliere sessie omzetten in een wandelsessie? Laat het me weten: welkom@leaftherapie.nl

De praktijk van LEAF staat midden in een bosrijke omgeving. Het bos is op 5 minuten afstand. Tijdens een wandelsessie wandelen we circa 50 minuten. De overige tijd (25 min) gebruiken we in de praktijkruimte om te ontmoeten, op adem te komen, iets te drinken en afscheid te nemen. Wandelsessie kunnen alleen doorgaan als de weersomstandigheden dit toelaten. Mocht dit niet zo zijn, dan wordt de sessie omzet naar een reguliere sessie, in de praktijkruimte, midden in de natuur.